Când vrei o nouă viață?

Vine un moment în care ți-e greață de tot. Nu mai suporți nimic în jurul tău. Observi oamenii care te înconjoară și le spui STOP și că nu mai vrei să facă parte din lumea ta. Pur și simplu nu te simți de-a lor si nici nu vrei să devii!

Nu te simți înțeleasă, apreciată și acceptată!

Deodată, se întâmplă ceva mult prea „nesemnificativ”  în comparație cu ce a fost până atunci, cum ar fi..o vorbă, un gest și parcă te trezește!  E de ajuns ca să fii în stare să renunți la tot…tot ce ai, tot ce ai fi putut avea, tot ce aveai de gând să ai. Brusc, parcă nimic nu mai contează!

Nu mai vrei nimic…nici frică nu îți mai este. Vezi doar înainte și te vezi…pe TINE! Da..după mult timp, te vezi pe tine (așa cum poate nu te-ai văzut niciodată pentru că altfel nu ajungeai aici) și TE VREI…Liniștită, iubită, apreciată și acceptată! Îți spui că meriți mai mult!

Și atunci ți se schimbă viața. PLECI!

Și ai pleca departe..undeva unde să nu cunoști pe nimeni și să nu te cunoască nimeni și să îți faci o altă viață, una diferită, în care să nu-ți mai fie frică de nimic, să nu te mai mulțumești cu puțin doar de frică că nu poți avea…poate TOTUL!

Te face să-ți schimbi viața când după mulți oameni toxici strânși în jurul tău, cu urcușuri și coborâșuri, vine un moment în care realizezi că viața ta nu ține veșnic și nu ai trăit așa cum ai fi vrut sau nu ai trăit nimic din ce ți-ai fi dorit să faci.

Vreți să știți răspunsul persoanelor din cabinet la întrebarea: „de ce acum, la 50 de ani”? …”Ca să trăiesc liniștită măcar câțiva ani”.

PLECI când nu te mai complaci, când nu te mai minți că e bine (adică când ești sincer/ă). Unul dintre lucrurile cele mai dificile pentru oameni este să fie sinceri..nu cu alții, ci cu ei înșiși!!!

PLECI când te vezi pe TINE! Valabil în toate relațiile: soț/soție/părinți/copii.

Îți lași soțul/soția când TU devii mai important/ă (nevoile, dorințele, sentimentele, gândurile, plăcerile).

Îți lași părinții când realizezi că ai destui ani, ești la casa ta, poate ai și copii și vezi că încă te influențează părerea lor, te afectează reproșurile lor astfel încât nu mai ești o prezență plăcută nici pentru soț, soție, copii sau pentru tine! Așadar, îți lași părinții când realizezi că și tu ai viața ta și poate mâine nu mai ești și nu ai făcut nimic din ce ai fi vrut pentru că…ai făcut ce au vrut ei(conștient sau inconștient).

Îți lași copiii liberi să se dezvolte, când realizezi că pe lângă mamă/tată ești și femeie/bărbat și, după ani de zile acordând TOTUL copilului(de la timp, la partea financiară), vine vremea când te vezi și pe TINE, care te-ai pierdut de mult timp într-un rol asumat/atribuit de copil. Poate ai avea și tu nevoie de timpul tău…la o cafea, la un curs, la un restaurant, de încurajări, de îmbrățișări, de râsete…de viață!

Viața e a ta! De cele mai multe ori, nu avem nevoie decât să ne acordăm nouă înșine permisiunea de a fi fericiți!

Dacă simți că ești într-un moment dificil în viața ta, nu aștepta să treacă, va trece doar timpul,iar timpul nu schimbă nimic! Tu ești cea/cel care trebuie să schimbe CEVA! Prin psihoterapie poți obține ghidaj din partea specialistului, astfel încât să poți realiza asumat schimbările pe care ți le dorești sau care ar trebui sau să le descoperi pe cele care sunt potrivite pentru viața ta! Și, cum îmi place să spun clienților mei: Peste 2-3 ani, îți vei fi dorit să fi început AZI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close