Psihoterapie cuplu

Psihoterapia de Cuplu este o relație între client (cuplul) și psihoterapeut, desfășurată într-un cadru privat, bazat pe confidențialitate, egalitate, respect și încredere, în care cei doi parteneri se simt în siguranță pentru a se deschide și a-și împărtăși gândurile și preocupările ori dificultățile pe care le întâmpină în adaptarea și relaționarea lor.

Scopul psihoterapiei este de a sprijini cuplul să dezvolte o relație armonioasă, sănătoasă, pozitivă, bazată pe iubire, prietenie, înțelegere, respect, comunicare, cooperare și egalitate între sexe.

Adesea, cauzele disfuncționalității cuplurilor au la bază așteptările imense și diferite pe care partenerii le au unul de la celălalt și focalizarea pe obținerea bunăstării personale fără a lua în considerare și nevoile partenerului de cuplu.

În ce situație puteți apela la serviciile de psihoterapie de cuplu? 

  • În situația în care relația voastră de cuplu s-a schimbat față de cum era cu ceva vreme în urmă,
  • În momentul în care doriți să vă „regăsiți”,
  • Sunteți din ce în ce mai nemulțumiți de relația voastră și aveți curajul de a vă mai da o șansă ca și cuplu,
  • Înainte de a lua decizia finală de a vă despărți, doriți să încercați să reclădiți relația de cuplu;
  • Sau, poate, deja ați luat decizia de a divorța și doriți să faceți acest lucru în mod civilizat, printr-o mai bună comunicare.
  • După trăirea experienței de infidelitate.

Psihoterapia de cuplu implică parcurgerea unei succesiuni de mai multe ședințe de terapie de către ambii parteneri, împreună.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close